donderdag 28 maart 2013

Nieuwsartikelen over Pesten


In dit blog staan allemaal artikelen en video's die over Pesten gaan. Zeer geschikt voor spreekbeurten, scripties, werkstukken, kringgesprekken om Pesten te bespreken.

Klik op deze link voor nieuws artikelen over Pesten



woensdag 27 maart 2013

Nieuws artikelen over Digitaal Pesten / Cyberpesten


In dit blog staan allemaal artikelen en video's die over Digitaal Pesten gaan. Zeer geschikt voor spreekbeurten, scripties, werkstukken, kringgesprekken om Digitaal pesten te bespreken.

Klik op deze link voor nieuws artikelen over Digitaal Pesten / Cyberpesten
 


donderdag 14 maart 2013

Wil jij bij Zapp Echt Gebeurd op 19 april bij een speciale schoolvoorstelling over Pesten aanwezig zijn? Reageer snel ...




Uitgescholden voor dikzak, vastgebonden aan een klimrek, bespuugd door klasgenootjes. Pesten. Het blijft een probleem. Maar vrijdag 19 april is de dag tégen pesten. Op deze dag slaan IDFA en Zapp Echt Gebeurd de handen ineen met een speciale schoolvoorstelling. En jouw klas kan hierbij zijn!
Tijdens de schoolvoorstelling krijg je twee films te zien over pesten. Het bijzondere aan deze films is dat het documentaires zijn, dus dat het echt is gebeurd. Na afloop zal de maker van de film en één van de hoofdpersonen jullie meer vertellen over hun situatie toen en nu en hoe het was om mee te werken aan de film. Daarnaast mag je zelf natuurlijk vragen stellen!

Hoe Nikita een paard kreeg

regie: Anneke de Lind van Wijngaarden
Tijdens haar lagere school tijd werd Nikita erg gepest. Op een dag ging het goed mis met haar en belandde ze in het ziekenhuis.
> Na afloop kun je de maakster van de film Anneke haar hemd van het lijf vragen
 

Gepest: Lwiza

regie: Frans BrometLwiza is 12 jaar en zit in groep acht. De hele lagere school is ze gepest. Eerst omdat ze te dik zou zijn, nu ook omdat ze pukkels heeft.
> Na afloop kun je Lwiza in het echt ontmoeten en vragen hoe het nu met haar gaat
 

Wat noet je doen?

Niet alleen voor Nikita en Lwiza is pesten een dagelijks probleem. Misschien gebeurt het ook wel bij jou in de klas. Hoe ga je daarmee om? Wat kun je doen om het tegen te gaan? Om te beginnen door stil te staan bij dit onderwerp. Bespreek het met elkaar en motiveer waarom juist jullie klas hierbij moet zijn. Bedenk met je klas ook een vraag voor Anneke en een vraag die je aan Lwiza zou willen stellen.

Mail jullie motivatie plus interviewvragen naar marije@idfa.nl. Wie weet worden jullie uitgenodigd om met de hele klas gratis naar de schoolvoorstelling te gaan! Er is maar plek voor twee klassen, dus reageer snel (in elk geval voor 8 april)


Bron: http://www.zappechtgebeurd.nl/nieuws/2013/schoolvoorstelling.html

donderdag 7 maart 2013

Dolfje Weerwolfje Geheime opdracht februari


Zie je in de e-mail geen afbeeldingen, klik dan hier voor de webversie!
Geheime Opdracht, februari 2013
Jouw Geheime Opdracht is:

Bedenk het beste plan tegen pesten!

Dolfje, zijn vrienden en Paul van Loon komen op tegen pesten. Help jij mee?
Bedenk het beste plan tegen pesten.
Met je klas, je beste vriend of op je sportclub.
Doe mee en win Paul van Loon op jouw school!
Kijk op www.dolfjeweerwolfje.nl.
WROOOOOW!
Dolfje
Jij bent nu een coole weerwolf, net als ik.
Elke maand krijg je met volle maan een Geheime Opdracht.
Voer de Geheime Opdracht de dag daarna uit.
Op mijn website www.dolfjeweerwolfje.nl zie je wanneer het volle maan is.
Stuur jouw plan naar post@dolfje.nl.
Zet in het onderwerp: Geheime Opdracht februari.
Wie weet komt je inzending in de volgende Dolfje Weerwolfje Clubkrant!

woensdag 6 maart 2013

Tip: Schoolproject, maakt een film zoals deze'Gepest' Orion film project



Helaas is dit vaak een reactie die slachtoffers van Pesten krijgen als zij het melden bij een volwassene. Neem Pesten serieus als het wordt gemeld , Pesten gebeurt het meest als mensen het niet zien of als er geen mensen zijn die anders zouden ingrijpen.

Join @seventeenmag to end Cyberbullying! Doe mee met @seventeenmag om Digitaal pesten te stoppen


get the [delete] digital drama badge!

March 1, 2013 at 7:55:00 AM by Jamie Primeau0 Comments
We're so excited that our Delete Digital Drama Campaign is back! Now you can take a stand against cyberbullying by adding the [Delete] Digital Drama PicBadge to your twitter and Facebook photos! Click the button below to add the badge (like Becky G!) and help us inspire others to take action! 
After you add the badge, join our #17delete Instagram campaign! Tons of celebs are showing their #17delete support by instagramming pictures in our Nanette Lepore [Delete] Digital drama tees! Buy YOUR shirt (available in JCPenny stores everywhere and on JCP.com in early March) and snap a #17delete pic to help end cyberbullying today. All proceeds from the shirts go directly to STOMP Out Bullying.
Are you adding the PicBadge to your photos? Why is anti-cyberbullying important to you? Tell us in the comments below!

Source: http://www.seventeen.com/entertainment/reviews/delete-digital-drama-picbadge?click=pp

maandag 4 maart 2013

Bedenk een eigen campagne, zie video als inspiratie



Heeft u vragen of tips? Neem contact op met de beheerder van deze pagina: www.bolwerken.com

Themaweek Pesten 2013 Holland Doc


Van zaterdag 2 tot en met vrijdag 8 maart 2013

Themaweek: Pesten

Schelden doet volgens het spreekwoord misschien geen pijn, maar kan wel verwoestende effecten hebben. Op jong én oud, want pesten komt niet alleen op het schoolplein voor maar ook op de werkvloer en in de privésfeer. Negeren, schelden, treiteren en soms zelfs fysiek geweld; hoe roep je het pesten een halt toe? Holland Doc 24 stelt naar aanleiding van de NCRV Dokument 'Homopesten' van Frans Bromet, uitzending maandag 4 maart 2013 op Nederland 2, een themaweek samen over pesten.

Bekijk de promo van de themaweek over pesten:

Bully

De afgelopen maanden verschenen meerdere keren berichten in de media over jongeren die zelfmoord pleegden na jarenlang getreiterd te zijn. Dit is geen typisch Nederlands probleem. In Bully(BNN, 2011) volgt de veelgeprezen regisseur Lee Hirsch middelbare scholieren  in Georgia, Iowa, Texas en Mississippi die gepest worden. Ook zijn we getuige van het schrijnende verhaal van ouders met een kind dat zelfmoord pleegde. De documentaire is een aanklacht tegen pesten en wil een wereldwijde beweging tegen pesten in gang zetten.
Uitzending o.a. op zaterdag 2 maart om 22.29 uur

Over de streep

In Over de streep (KRO, 2010) van Jessica Villerius worden twee cursusleiders uit Amerika ingevlogen. Ze gaan op het IJburg College in Amsterdam de eerste Challenge Day in Nederland geven. Vijfenzeventig leerlingen doen mee aan deze grensverleggende methode uit Amerika om pesten op school tegen tegaan en wederzijds respect te  stimuleren. Hoeveel weten de leerlingen eigenlijk van elkaar? En maakt het verschil als je elkaar eenmaal beter kent?
Uitzending o.a. op dinsdag 5 maart om 22.54 uur

Blue Eyed

In de documentaire Blue Eyed (1996) van regisseur Bertram Verhaag maken we kennis met Jane Elliott, een voormalige onderwijzeres uit de Verenigde Staten die zich al ruim twintig jaar inzet voor verdraagzaamheid en tegen racisme. Vreemdelingenhaat, zo betoogt zij, heeft niet zozeer te maken met de kleur van iemands huid, maar meer met sociale vooroordelen als rijk en arm, superieur en inferieur. Om te laten zien hoe willekeurig deze categorieën zijn, organiseert zij cursussen waarbij ze de cursisten op grond van de kleur van hun ogen indeelt in twee groepen. Vervolgens kent zij degenen met blauwe ogen allerlei negatieve kwaliteiten toe. Door deze eenvoudige methode ervaren veel mensen voor het eerst wat het betekent om op grond van uiterlijke kenmerken gediscrimineerd te worden.
Uitzending o.a. op maandag 4 maart om 21.25 uur

Pesters op het werk

Niet alleen het schoolplein is het toneel van pesterijen, ook als volwassene kun je ten prooi vallen aan pesters. Pesten op het werk is een onderschat probleem aldus arbeidspsycholoog Bob van der Meer, specialist op het gebied van pestgedrag bij volwassenen. Hij maakt het tot zijn missie om dit thema onder de aandacht te brengen. In Dokument: Pesters op het werk (NCRV, 2004) laat regisseur Jacco Groen ook een aantal slachtoffers van pesten op het werk aan het woord. Zij vertellen over de verregaande consequenties die het pestgedrag voor hen had. 
Uitzending o.a. op donderdag 7 maart om 22.02 uur

Beating the bullies

Beating the bullies (2003) is geheel vanuit het perspectief van kinderen gefilmd. Vanuit de gedachte dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het bestrijden van pestgedrag worden leerlingen om beurten aangewezen als schoolpleinwacht. Deze mini bemiddelaars proberen kleine conflicten in de kiem te smoren. Maar voordat ze deze rol mogen vervullen, krijgen ze eerst een uitgebreide training. Kunnen zij de pestkoppen aan?
Uitzending o.a. op zondag 3 maart om 20.45 uur

Bron: http://www.hollanddoc.nl/live/pesten.html